КОРИГИРАНЕ ПРИЗНАЦИТЕ НА СТРАЕЕНЕ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

С годините признаците на стареене стават все по-видими, което води и до постепенно влошаване качеството на кожата.

ОТНАСЯЙТЕ СЕ С ГРИЖА !

С напредването на възрастта, множество фактори като излагане на слънце, стрес, тютюнопушене, замърсявания и външни агресори, ускоряват значително процеса на стареене на кожата.

 

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА, ЗВЕЗДАТА НА ANTI-AGE ПРОЦЕДУРИТЕ

Хиалуроновата киселина се синтезира естествено в тялото ни, като с течение на времето нейното количество намалява значително. Загубата на собствена  хиалуронова киселина е една от основните причини за стареенето на кожата.

КОГАТО ВЪЗРАСТТА И БРЪЧКИТЕ СА ВСЕ ПО-ВИДИМИ

Нашето лице започва да се променя: появяват се бръчки, текстурата на кожата се променя. Първоначално под очите започват да се появяват фини линии, след това се появяват бръчки тип „пачи крак“, и постепенно все по-дълбоки бръчки (на челото, покрай устните и около носа…). В същото време кожата става по-суха, по-малко гладка, а несъвършенствата като разширените пори, стават все по-видими. Естественият блясък на кожата намалява, а тенът избледнява. Под очите се появяват тъмни кръгове, пигментацията се променя, наблюдава се липса на блясък, което върви ръка за ръка с все по-уморен вид. Като трайно изменение, отделните части на лицето започват да губят обем и цялостната структура става жертва на гравитацията. Кожата губи своя тонус и еластичност, контурите стават по-слабо изразени.

НА 30 ГОДИНИ

Оформен контур/перфектен овал.

НА 40 ГОДИНИ

Забавен клетъчен метаболизъм.

Изтъняване на епидермиса.

Поява на първите бръчки.

НА 50 ГОДИНИ

Костната структура около очите

става все по-видима.

Промяна в околоочния контур.

Първи промени в обема на лицето.

Загуба на обем, контур и цвят в зоната  на устните.

НА 65 ГОДИНИ

Увисване, загуба на мастна и мускулна тъкан.

Промяна на овала и овисване в долната трета на лицето

ЗОНА ПО ЗОНА

 

ЧЕЛО.

Зоната над очите и под линията на косата е от съществено значение за цялостния баланс на лицето. Високото чело от древни времена е знак за красота. Независимо дали е високо или ниско, широко или тясно, челото с гладка кожа се счита за признак на младост.

 

Изразителните линии, гънките и бръчките на челото стават все по-видими с напредване на възрастта и стават отражение както на възрастовите промени, така и на други фактори на начина на живот (стрес, нездравословна диета, прекомерно излагане на слънце…).

СЛЕПООЧИЕ.

Младежкото лице има  обем, тонус, плътност и здравина. Зоната на слепоочието се свързва с линията на косата и е ключов елемент от цялостната форма на лицето. На по-младо лице често се наблюдава лека вдлъбнатина около слепоочията, която може да спомогне за деликатен контраст и подчертаване контура на скулите.

С напредването на възрастта обемът на тъканта, еластичността на кожата и разпределението на мазнините по лицето започват да се променят.

СЛЪЗНИ КАНАЛИ.

Хлътването представлява деформация в областта под долния клепач в средната трета на лицето.  С напредването на възрастта и в резултат на прогресивна резорбция на мастна тъкан, депресията  придава  много уморен вид, да накара очите да изглеждат по-хлътнали, създавайки тъмни кръгове. Опитът да замаскираме тази зона чрез силата на грима не винаги е успешен … а и дори да успеем, знаем, че тези упорити несъвършенства все още са там отдолу.

ГЛАБЕЛА.

Зоната на лицето, която се намира над носа, между веждите и близо до долната част на челото. Тази зона е сред най-често забелязваните, което прави промените доста по-трудни за прикриване.

Повтарящите се изражения на лицето (свързани с концентрация, съсредоточаване, емоционални състояния като мръщене, безпокойство, въпроси и дори изненада) могат да доведат до появата на успоредни, вертикални линии или бразди, понякога сравнявани с цифрата 11. Тези линии могат да станат видими още в 20-те ви години.

ПАЧИ КРАК.

Очите първи издават възрастта, тъй като кожата в тази зона е изключително деликатна и тънка. Бръчките, известни като пачи крак, могат да бъдат признак за активен начин на живот, но те могат бързо да се задълбочават с напредването на възрастта, промените в кожата, факторите на околната среда и последиците от повтарящите се мимически движения.

СКУЛИ.

Това са едни от ключовите характеристики на лицето, които осигуряват цялостна хармония и могат незабавно да придадат по-младежки вид. С напредването на годините някои от първите признаци на стареене често се виждат в областта на бузите – плътна мастна тъкан започва да натежава. Без мастния слой кожата под него може да изглежда увиснала.

 

Промени в костната плътност също могат да възникнат, тъй като процесът на обновяване и резорбция на тялото се променя с течение на времето. В резултат на това скулите осигуряват все по-малко структурна опора, което кара бузите да се променят и да се отделят от скулите, придавайки по-остър и вдлъбнат вид. Тази загуба на младежка плътност и тонус около скулите може да наруши цялостната форма и хармония на лицето.

.

ПЕРИОРАЛНА ЗОНА.

Бръчките започват да се появяват около устните и след това постепенно върху самите устни. Симетрията се губи. Генетиката, факторите на околната среда и начинът на живот (пушене, прекомерно излагане на слънце, нездравословна диета, липса на хидратация и т.н.) допринасят за тези промени.

УСТНИ.

С годините устните започват да изтъняват и губят естествения си обем, особено като следствие на намаления синтез на хиалуронова киселина и колаген. Устните губят своя контур, „Лъка на Купидон“ сякаш изчезва, а естественият цвят избледнява.

ЛИНИЯ НА ЧЕЛЮСТТА.

Още от древните цивилизации до холивудски звезди, добре дефинираната и балансирана линия на челюстта е знак за младежка жизненост. Както при жените, така и при мъжете, това е синоним на младост, финес, добро здраве, грация и привлекателност. Линията на челюстта осигурява рамка на цялата долна част на лицето.

До 40-годишна възраст костната маса по цялата линия на челюстта започва да губи плътност. В допълнение редуцирането на синтез на колаген и ефектите на гравитацията върху мастните натрупвания под нея, водят до дисбаланс по линията на челюстта. Като най-ниската точка, мастните натрупвания са склонни да се изтеглят все по-надолу към линията на челюстта, което води до появата на увиснала кожа и нездрав външен вид.

 

БРАДИЧКА.

Брадичката е сред най-отличителните черти на лицето. Тя определя не само рамката на долната трета , но и цялостната форма. Когато сме млади, брадичката е добре оформена и се слива без усилие с линията на челюстта. С течение на времето поддържащите връзки започват да губят своята еластичност и тонус. Производството на колаген в кожата намалява.

В резултат на тези фактори брадичката започва да губи първоначалната си дефиниция, а около и под нея се наблюдава увисване и все по-видими бръчки. Това променя цялостния вид на лицето, особено по отношение на връзката му с шията, като добавя няколко години към реалната възраст и води до значителни промени в общите контури на лицето.